Фасадна плитка з будинку проломила череп 9-річній дівчинці на Житомирщині

Фасадна плитка з будинку проломила череп 9-річній дівчинці на Житомирщині

Фасадна плитка з будинку проломила череп 9-річній дівчинці на Житомирщині

Комунальники в Коростені не вбачають своєї провини в тому, що сталося.

У Коростені на Житомирщині облицювальна плитка впала зі стіни багатоповерхівки та ледь не вбила дитину. У 9-річної дівчинки відкрита черепно-мозкова травма, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"На порозі гралася, три дівчинки були. Упала плитка з шостого поверху і прямо їй на голову", - плаче бабуся Ніна Кунашенко. Керамічний уламок пробив дівчинці череп. Її одразу ж забрали в реанімацію. "Важка відкрита черепно-мозкова травма, вдавлений перелом черепа. Прооперована, зараз стан стабільний. Я цю плитку не бачив, але по тому, що перелом був дуже вдавлений, більше ніж на два сантиметри, то це, думаю, важка була плитка", - розповів нейрохірург обласної дитячої лікарні Максим Скоріков.

У Коростені на 9-річну дівчинку впала облицювальна плитка зі стіни багатоповерхівки

У Коростені на 9-річну дівчинку впала облицювальна плитка зі стіни багатоповерхівки

Будинок, в якого розпадається фасад, стоїть у центрі Коростеня. На першому поверсі в ньому аптека і магазини, там постійно ходять люди. Місцеві жителі кажуть, що плитка почала падати років зо три тому. На всі скарги комунальники давали одну відповідь – грошей на ремонт немає.

Плитка легко відділяється від стіни та висить цілими пластами. Мешканці просять або змонтувати захисну конструкцію, або збити плитку взагалі. Однак навіть після трагедії з дитиною біля будинку не з'явилося навіть попереджувальних знаків чи огороджувальної стрічки. У ЖЕКу кажуть, що просто не встигли. А те, що сталося з дитиною, пояснюють нещасним випадком. "Моя думка, що це просто роковий збіг обставин", - заявив начальник КВЖРЕП-2 м. Коростеня Павло Ананченко.

Тепер гроші на ремонт ЖЕК проситиме у міста. "Висотники дуже дорогі. У нас у місті їх немає, треба винаймати в Бердичеві, Житомирі або Києві. У нас у місті навіть такої вишки нема, щоби дістала до дев'ятого поверху", - твердить Ананченко. Оцінку такій бездіяльності комунальників тепер даватимуть правоохоронці. За фактом травмування дитини у поліції відкрили кримінальне провадження.

Менше місяця тому в аеропорту "Бориспіль" при посадці на літак на голову пасажирці впала частина плитки зі сходин. Потерпілій була надана медична допомога.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація