Фігурант афери "Еліта-центру" Циганок шукає гроші на нові будівництва

Фігурант афери "Еліта-центру" Циганок шукає гроші на нові будівництва

Фігурант афери "Еліта-центру" Циганок шукає гроші на нові будівництва

Ігор Циганок / Фото: ТСН.ua

Винним себе екс-партнер Шахова не вважає і судиться з Україною.

Організатор будівельної афери "Еліта-центр" не знайшов 384 мільйони гривень для застави, тому Олександра Шахова посадили під цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

Обвинувачений просив у суду дозволу змінити місце проживання та вільно пересуватися вдень, щоб оформити собі паспорт громадянина Росії і знайти роботу.

У супроводі охоронців Олександр Шахов сьогодні вийшов з під'їзду елітної багатоповерхівки. Сів в японський позашляховик та вирушив до суду. У будинку на бульварі Лесі Українки квартиру має колишня теща організатора будівельної афери "Еліта-центр".

"У мене немає місця проживання, реально немає. Сьогодні вранці мені сказали, що домовляйся в суді, у нас сім'я", - каже Шахов.

Шахов запевняє, його з квартири сьогодні вигнали, тому повідомляє про нове місце проживання. 384 мільйони гривень на заставу не знайшов. Також обвинувачений просить вільно пересуватися вдень, щоби знайти роботу та оформити паспорт громадянина Росії.

Тим часом один з довгобудів на вулиці Отто Шмідта збирається добудувати Ігор Циганок - це чинний директор компанії "Еліта-центр", що досі існує.

"Минуло 10 років з них 7,5 років я просидів у Лук'янівському СІЗО", - каже Циганок.

Організатор будівельної афери "Еліта-Центр" не знайшов 384 мільйонів гривень для застави

Організатор будівельної афери "Еліта-Центр" не знайшов 384 мільйонів гривень для застави

Він першим потрапив за ґрати, коли аферу розкрили. Його провину в суді остаточно не довели. Справу вчетверте відправили на дорозслідування. Нині Циганок під слідством. Одночасно в Європейському суді з прав людини він вимагає від держави більше 2 мільйонів доларів за начебто безпідставні роки за ґратами. І шукає інвесторів для нових та старих будівельних проектів. Звернення щодо допомоги адресує й колишньому партнеру Шахову: "Якщо ти жертва і хочеш реально допомогти людям, допоможи профінансувати і добудувати".

Шахов теж вважає себе жертвою, яка без причини просиділа в буцегарні 8 років. Разом із ним сидів і Андрій Терентьєв. Топ-менеджер "Еліти" вже два роки на волі. І теж гроші ошуканих інвесторів повернути не може.

Четвертий фігурант у справі - Олег Шестак. Чоловіка так і не спіймали, тому всіх собак чіпляють на нього. Начебто він цю кашу заварив і 400 млн гривень із собою прихопив. Півтори тисячі ошуканих киян і досі без житла.

"Якщо за 10 років дали тільки 200 квартир, то коли нам чекати – мені зараз 72 рік, а чи доживу я з такими захворюваннями в результаті цих акцій", - каже постраждала від афери Віталія Бикова.

Куди зникли гроші - у дев'ятистах томах матеріалів справи відповіді немає. У фігурантів справи офіційно ні кола, ні двора. Безхатченка Шахова сьогодні зачинили під домашній арешт із вимогою носити електронний браслет.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація