Філарет не погодився з Турчиновим щодо перенесення Різдва

Філарет не погодився з Турчиновим щодо перенесення Різдва

Філарет розповів про експерименти з перенесенням Різдва / Фото: ТСН.ua

Патріарх впевнений, що люди не сприймуть перенесення дати.

Перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня не буде сприйняте народом. У цьому впевнений глава Української православної церкви Київського патріархату патріарх Філарет.

Патріарх в інтерв'ю "Укрінформу" розповів, що спроби перейти на Григоріанський календар вже втілювались майже 100 років тому, проте позитивного відгуку вірян не знайшли.

"Питання календаря обговорювалося на Всеправославних нарадах, і усі учасники наради, тобто представники усіх православних церков, погоджувалися з тим, що Юліанський календар відстає від астрономічного календаря. Сходилися на тому, що Церква погоджується перейти на новий астрономічний календар. Але народ не сприймає цього. І в 1920-і роки Російська церква перейшла на новий стиль, але народ не прийняв. На Різдво Христове 25 грудня у храмах людей не було, а 7 січня, начебто у буденний день - храми повні. Що це означає? Коли Церква побачила, що народ не сприймає, тоді відмовилися", - розповів Філарет.

25 грудня, коли Різдво святкують християни західного обряду, секретар РНБО Олександр Турчинов пропонував перенести свято.

Повʼязані теми:

Наступна публікація