Фіскали дали свідчення проти Клименка у великій податковій справі – прокуратура

Фіскали дали свідчення проти Клименка у великій податковій справі – прокуратура

Фото: Державна фіскальна служба України

Слідчі отримали матеріали і від діючих, і від колишніх працівників системи.

Головна військова прокуратура продовжує допити працівників податкових служб у межах розслідування великої схеми ухилення від сплати податків. Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, на сьогодні слідство зібрало викривальні покази щодо діяльності так званих "програмних підприємств".

"Зокрема, один з колишніх керівників обласної податкової адміністрації розкрив механізм забезпечення діяльності вказаних схем з боку податкових органів, починаючи від Міністерства доходів і зборів України, закінчуючи районною податковою інспекцією, де на обліку перебували "програмні підприємства". Також розкрито умови роботи підприємств реального сектору економіки з так званими "податковими майданчиками" та задіяних у вказаних схемах службових осіб податкових органів", - повідомляють у прокуратурі.

Там також нагадують, що ці справи стосуються колишнього керівника міністерства Олександра Клименка. Керовані ним підприємства, зокрема фіктивні, уникали перевірок податкових органів і використовувалися для ухилення від сплати податків у дуже великих розмірах.

Ексклюзив ТСН: активісти зірвали зустріч з екс-міністром Клименком

Ексклюзив ТСН: активісти зірвали зустріч з екс-міністром Клименком

Повʼязані теми:

Наступна публікація