Freedom House визнала російські вибори в Криму незаконними та невільними

Freedom House визнала російські вибори в Криму незаконними та невільними

Фото: Reuters

Міжнародні правозахисники не визнають анексії.

Голосування на виборах до Держдуми РФ на території Криму не може узаконити окупаційну владу. Про це заявляє міжнародна правозахисна організація Freedom House.

"Вибори, що відбулися в Росії, а також в окупованому Криму, не легітимізують російську владу на українській території. Це "голосування" було яким завгодно, але тільки не вільним та справедливим. Жителі Криму не могли вирішувати, ані хто виграє вибори, ані хто стане нібито їхніми представниками", - заявив віце-президент Freedom House з програмами надання допомоги в надзвичайних ситуаціях і багатосторонніх ініціатив Роберт Герман, пише "Інтерфакс".

Нагадаємо, що в неділю, 18 вересня, у Росії відбулося голосування на виборах до нижньої палати парламенту – Державної думи.

Москва вперше організувала вибори до свого парламенту на окупованих українських територіях – в Криму та Севастополі. Україна відмовила Росії в організації виборів на своїй території. Відмова стосується і російських дипломатичних представництв – посольства і консульств. Кримські татари вибори масово проігнорували.

Повʼязані теми:

Наступна публікація