"Гарячі" фото у білизні та підтримка України. Що публікує в Instagram затримана у Києві росіянка

Підозрювана у тероризмі Леонова голодує.

Затримана СБУ у Києві громадянка РФ Анастасія Леонова, яку підозрюють у підготовці теракту, публікує у соціальних мережах антипутінські гасла та відверті світлини у спідньому.

Леонова переїхала до України минулої весни. За даними "Дождя", жінка працювала сомельє, а згодом стала медиком-волонтером у харківській гуманітарній місії. Влітку Леонова працювала на тренувальній базі "Правого сектору", де займалася роботою зі ЗМІ. Згодом у неї стався конфлікт із командиром батальйону і вона вирушила на базу добровольчого полку "Азов" в Харківській області, яку покинула у серпні знову через особисті конфлікти.

СБУ приписує Леоновій причетність до гучної справи. Вона, на думку силовиків, може бути пов'язана з розвідувально-терористичним угрупованням, яке готувало низку терактів у великих містах України. Ватажком групи слідчі називають Олега Мужчиля, він же "Лісник" - колишній боєць АТО. Його вбили під час затримання у Києві.

Сторінка Леонової в Instagram рясніє зображеннями на підтримку України, гаслами проти президента РФ Володимира Путіна, відвертими фото у мереживній білизні та світлинами із відпочинку.

Нагадаємо, Леонову затримали СБУшники у грудні 2015 року. Окрім неї, були затримані ще двоє громадян РФ і троє громадян України. За даними спецпризначенців, затримані були членами диверсійно-розвідувальної групи та готували теракт у Києві.

Лідер вказаного угрупування  Олег Мужчиль був убитий під час затримання.

15 січня ЗМІ повідомили, що Леонова оголосила голодування. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація