Гелетей живе в елітному містечку, збудованому на місці дитячого табору - ЗМІ

Гелетей живе в елітному містечку, збудованому на місці дитячого табору - ЗМІ

Гелетей живе в елітному містечку, збудованому на місці дитячого табору - ЗМІ

Будинок Гелетея в Кончі-Заспі / Фото: Наші гроші

Свої 652 квадрати чиновник чесно вказує у декларації як "житловий будинок".

Колишній міністр оборони, а нині очільник Управління держохорони Валерій Гелетей проживає у будинку в закритому містечку, яке побудували на місці колишнього дитячого табору в Конча-Заспі, повідомляють "Наші гроші".

Журналісти пишуть, що за словами забудовника, Гелетей захотів оселитися вже після затвердження плану містечка. Вільних місць не лишалось, тож довелося навіть залізти на територію лісопарку.

Право власності на цей будинок Гелетей посвідчував через судовий позов у 2012 р., коли вже не був на державній службі, а працював віце-президентом "Авант-Банку", пов'язаного з колишнім генпрокурором Віталієм Яремою. Однак з матеріалів справи ЗМІ дізналися, що будинок було зведено набагато раніше – коли Гелетей ще був на держслужбі.

У жовтні 2008 р. Валерій Гелетей, на той момент – очільник Управління державної охорони, отримав від "Київгуми" дозвіл звести на орендованій цим підприємством ділянці будинок. Тоді ж було укладено інвестиційний договір на житловий індивідуальний будинок орієнтовною загальною площею 650 кв.м.  В судовому рішенні також фігурує сума інвестицій, необхідних для реалізації проекту – 3,90 млн грн. Та в забудовника грошей не знайшлось, й очільник УДО  збудував будинок за свої кошти. Будівництво було завершено у серпні 2009, заледве через місяць після того, як Гелетея звільнили з УДО. При цьому до того моменту Гелетей усе життя був на держслужбі, ні він сам, ні його дружина, ні двоє його синів бізнесу не мали, наголошують журналісти.

Крім того, згідно з матеріалами суду, БТІ виготовило техпаспорт на нежитловий будинок. Житловим він став уже після вказаного судового рішення, йдеться в розслідуванні.

Нині свої 652 квадрати чиновник чесно вказує у декларації як "житловий будинок". 

Також в цьому елітному містечку під Києвом журналісти знайшли будинок біля озера, в якому проживають прокурор прокуратури Печерського району міста Києва Ігор Черновський та його дружина Дарья, яка також є донькою колишнього прокурора столиці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація