Геращенко розповіла, скільки українських військових досі перебуває у полоні бойовиків

Геращенко розповіла, скільки українських військових досі перебуває у полоні бойовиків

Фото: Reuters

12 українців були незаконно вивезені в Росію та досі перебувають там.

На сьогодні проросійські бойовики утримують у полоні не менше 114 українців.

Про це  сьогодні, 13 травня під час зустрічі повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, пише УНІАН.

За її словами, Україна стоїть "на позиції врегулювання конфлікту на сході України у політико-дипломатичний спосіб".

На зустрічі учасники обмінялися думками щодо імплементації положень Мінських угод, а також висловили свої думки щодо звільнення українських заручників з полону.

Ірина Геращенко повідомила, що на сьогодні, за інформацією представленою Службою безпеки України, 114 осіб й досі перебувають у полоні бойовиків, а ще 12 - незаконно вивезені в Росію.

Вона також наголосила на необхідності прискорення судової реформи.

"Без судової реформи неможлива реформа у системі правоохоронних органів. Це є важлива складова боротьби з корупцією", - наголосила Геращенко.

Окремою темою розмови було питання продовження санкцій проти Російської Федерації.

Як зазначила Геращенко, Україна цінує єдність держав у питанні її підтримки.

"Цілком важливо, щоб ця єдність зберігалася і у контексті того, що санкції мають тривати доти, поки не будуть імплементовані всі пункти Мінських угод", - наголосила вона.

Нагадаємо, ситуація у зоні проведення АТО залишається неспокійною. За 12 травня було зафіксовано 10 епізодів застосування бойовиками зброї проти українських захисників.  На Донецькому напрямку проросійські бандформування двічі обстрілювали наші позиції біля Авдіївки.

Крім того, на Луганщині бандити відкривали вогонь зі стрілецької зброї та підствольних гранатометів по наших укріпленнях в районі Степного та Новозванівки.

На Маріупольському напрямку бойовики пізно ввечері обстріляли з автоматичних станкових гранатометів один з наших опорних пунктів біля Новотроїцького.

Повʼязані теми:

Наступна публікація