Глава греко-католиків сказав, коли чекає на візит Папи Франциска в Україну

Глава греко-католиків сказав, коли чекає на візит Папи Франциска в Україну

Папа Римський може відвідати Україну

Блаженнійший Святослав закликає всіх будувати власний Патріархат.

Українська греко-католицька церква крок за кроком у розбудові своїх структур прямує до патріархату.

Про це повідомив у Рівному глава УГКЦ Блаженнійший Святослав ( Шевчук), передає УНІАН.

Відповідаючи на запитання про перспективи надання УГКЦ статусу патріархату, Блаженнійший Святослав зазначив, що це не залежить від особи Папи Римського, "це спосіб буття нашої церкви, яка нині "дозріває до своєї вершини".

Читайте також: У Росії обурені діями греко-католиків і вимагають підкорятися патріарху Кирилу

"Я б сказав, що сьогодні наша церква крок за кроком у розбудові своїх структур прямує до патріархату. І це є лише справа часу, коли Святійший Отець, відповідно до свого Уряду, оприлюднить це рішення… Тому, я думаю, це скоріше є справа наших вірян, нашого духовенства будувати патріархат, що ми і робимо кожного дня", - зазначив глав УГКЦ.

Він також повідомив,що особисто знайомий з новообраним Папою уже багато років, разом з ним співпрацював в Аргентині, тому запросив понтифіка відвідати Україну саме у цьому році – у рік ювілею Хрещення Руси-України.

Раніше про можливість візиту Папи Римського Франциска до України вже заявляв колишній глава Української греко-католицької церкви, кардинал Любомир Гузар.

Нагадаємо, 76-річний Хорхе Маріо Бергольо, який народився в Аргентині, був обраний 266-м Папою Римським увечері 13 березня під час третього голосування на конклаві, який проходив у Ватикані 12 і 13 березня. Новий Папа Римський прийняв ім'я Франциск.

Повʼязані теми:

Наступна публікація