Голова Мінкульту хоче, аби українцям дозволили дивитися "Иронию судьбы"

Голова Мінкульту хоче, аби українцям дозволили дивитися "Иронию судьбы"

Кириленко закликав депутатів внести поправки.

Народним депутатам слід внести поправки в закон про кінематографію, які б дозволили прокат низки фільмів, у тому числі стрічок режисера Ельдара Рязанова.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко.

"Багато галасу було навколо заборони ряду різних відомих радянських стрічок, у тому числі йшлося про "Иронию судьбы". Там знімається Тализіна, яка грає в дуеті з Ахеджаковою, вона неодноразово допускала висловлювання, які сіють неповагу до української держави і українського народу. Разом з тим у цьому ж фільмі грає Ахеджакова, яка твердо підтримує Україну. І це фільм геніального та видатного Ельдара Рязанова", - сказав Кириленко.

За його словами, з одного боку Держкіно має забирати прокатні посвідчення всіх фільмів, у яких грають актори, які виступають проти України. "З іншого боку, фільм геніального режисера, який, на жаль, нещодавно пішов із життя. У ньому грають актори, які лояльні до України", - зазначив він.

"Думаю, що щодо таких фільмів депутати в наступному році зможуть внести поправку і забезпечити, щоб такі санкції не стосувалися, наприклад, фільмів, випущених до 24 серпня 1991 року. Принаймні, щоб це не стосувалося класики Рязанова", - додав Кириленко.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення нагадала список осіб, що становлять загрозу національній безпеці та контент за участю яких заборонений для трансляції в Україні, серед них - російська актриса Валентина Тализіна, яка зіграла одну з ролей у комедії "Ирония судьбы"

Нагадаємо, що зірка "Иронии судьбы" Барбара Брильська образилася на Путіна і пригрозила його відшмагати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація