Глава Нацполіції Деканоїдзе звинуватила ГПУ у брехні

Глава Нацполіції Деканоїдзе звинуватила ГПУ у брехні

Деканоїдзе вимагає від ГПУ спростування. / Фото: facebook.com/petroporoshenko

Деканоїдзе спростовує інформацію про переатестацію екс-беркутівців, підозрюваних у розгоні Майдану  

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе спростувала інформацію Генеральної прокуратури про те, що чотири екс-співробітника "Беркута", причетні до злочинів проти Майдану, пройшли переатестацію і були зараховані на службу в поліцію.

Заяву Деканоїдзе опублікував журналіст Юрій Бутусов.

"Чотири співробітника "Беркута", яким висунуто підозру ГПУ, досі не проходили переатестації, і, звичайно, не з'явилися на розгляд громадських комісій Національної поліції", - сказала глава Нацполіції.

За словами Деканоїдзе, екс-працівники "Беркуту" дійсно служили в рядах міліції, а після її ліквідації продовжують значитися в рядах поліції, але черга переатестації до них ще не дійшла і вони не могли піти на підвищення, про що заявляла Генпрокуратура.

Також глава Нацполіції зазначила, що ГПУ не надсилала жодних офіційних запитів про статус цих співробітників.

"Викликає здивування, що прес-служба Генеральної прокуратури поширює неправдиву інформацію про переатестації, і таким чином дискредитує процес переатестації Національної поліції... підриває довіру до діяльності всіх правоохоронних органів і до реформ в державі в цілому", - вважає Деканоїдзе.

Голова Національної поліції вимагає від ГПУ негайного спростування опублікованої інформації.

Нагадаємо, Генпрокуратура України опублікувала повідомлення про те, що чотирьом екс-бійцям спецпідрозділу МВС "Беркут", які досі працюють в поліції, повідомлено про підозру у застосуванні насильства до "автомайданівців" під час Євромайдану. За даними ГПУ вони нібито не тільки залишилися працювати в лавах правоохоронців, але ще й пройшли переатестацію, а двоє з них - отримали підвищення.

 

Глава Национальной полиции Хатия Деканоидзе опровергает информацию Генеральной прокуратуры о прохождении переаттестации ...

Опубліковано Юрієм Бутусовим 12 січня 2016 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація