Голова Київщини Шандра назвав райони, де з'явиться реформована міліція Актуально

Голова Київщини Шандра назвав райони, де з'явиться реформована міліція

У Васильківському і Обухівському районах буде нова міліція

В обраних для експерименту населених пунктах буде регулярне цілодобове патрулювання.

Невдовзі у Василькові та Васильківському районі, а також Обухові та Обухівському районі,за сприяння Консультативної місії ЄС, органи МВС працюватимуть за новими європейськими стандартами.

Пілотний проект реформування міліції Київщини має на своїй меті, в першу чергу, удосконалити охорону громадського порядку. В обраних для експерименту населених пунктах буде встановлено регулярне цілодобове патрулювання, здійснюватиметься негайний виїзд груп швидкого реагування, впроваджуватимуться нові форми та методи роботи з персоналом. Дільничний інспектор у новій структурі розглядається, з одного боку, як представник начальника міліції, а з іншого - як представник громадськості у відділку. 

"Ми проводимо цей пілотний проект реформування роботи МВС в Київській області разом із Консультативною місією Європейського Союзу в Україні. Низка нововведень буде відноситись до діяльності чергових частин, роботи слідчо-оперативних груп, експертних служб, груп забезпечення та кадрових служб. Основне завдання експерименту - удосконалити роботу міліції та забезпечити безпеку громадян на основі досвіду іноземних правоохоронців. Практична фаза проекту реформування стартуватиме на початку серпня", - повідомив голова Київської державної адміністрації Володимир Шандра.

Наступна публікація