Голова НАЗК назвала винних у збоях системи е-декларування

Голова НАЗК назвала винних у збоях системи е-декларування

Фото: УНІАН

Наталія Корчак попереджає про можливий зрив електронного декларування.

Голова Національного агентства із запобігання корупції Наталія Корчак вважає ДП "Українські спеціальні системи" винним у збоях системи електронного декларування.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Корчак зазначила, що сьогодні Держспецзв'язок доповів про те, що система працює, але технічні служби НАЗК станом на цю хвилину фіксують, що навантаження на серверне обладнання, яке забезпечує прийняття, оброблення і накопичення інформації системи е-декларування, складає не більше 10%. При цьому всі баги та помилки у програмному забезпеченні були усунені ще 25 жовтня.

"Перебіг подій останнього дня свідчить про неспроможність адміністратора та хостинг-провайдера системи - ДП "УСС" забезпечити необхідну пропускну здатність магістральних каналів зв'язку та канального мережевого обладнання до системи. У свою чергу, така ситуація обмежує якісний доступ декларантів до серверного обладнання ІТС "Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави", - написала голова НАЗК.

Наталія Корчак звернулася до ДП "УСС" з вимогою негайно усунути всі перешкоди, які заважають чиновникам заповнити електронні декларації. Вона попереджає, що в іншому випадку НАЗК змушене буде звернутися до правоохоронних органів стосовно порушення кримінальної справи щодо зриву електронного декларування.

"Нам дуже прикро, що через непрофесійність окремих осіб, які взяли на себе функції адміністраторів, державні службовці - від завідувача сектору до міністра, від прокурора і судді до голів судів, директора НАБУ, САП, не можуть увійти до системи", - написала Наталія Корчак.

Голова НАЗК також нагадала цілодобові телефони адміністративних служб агентства:

044 - 200 06 94 – технічна підтримка щодо роботи системи;

044 - 200 06 88 - телефон гарячої лінії ;

044 - 200 08 29 – питання щодо заповнення декларацій.

Нагадаємо, під час позачергового відкритого засідання у НАЗК визнали три великих збої, які відбулись протягом останніх трьох днів, водночас нарікали на те, що скаржаться найбільше не рядові чиновники. З 24 до 27 жовтня НАЗК отримала більше 200 листів-скарг на збої у роботі системи, більшість з тих, хто висловив своє невдоволення – народні депутати, судді та прокурори.

Своєю чергою заступник директора департаменту Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрій Циплинський поскаржився на мережеві атаки.

Мучаються, але заповнюють: депутати продовжують реєструвати своє майно в е-деклараціях

Мучаються, але заповнюють: депутати продовжують реєструвати своє майно в е-деклараціях

Повʼязані теми:

Наступна публікація