Голова Волинської облради виступив проти зняття мораторію на продаж землі Актуально

Голова Волинської облради виступив проти зняття мораторію на продаж землі

Фото: Reuters

На думку Палиці, селянам необхідні дешеві кредити з Європи.

Голова Волинської обласної ради, член президії Політради партії УКРОП Ігор Палиця виступив проти зняття мораторію на продаж землі.

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

"Сільські жителі, як і решта населення країни, доведені до зубожіння. Випрошуючи на колінах подачки від МВФ, чиновники готові піти на все, аби б якнайшвидше покласти частину траншу собі у кишені! Нас змусили підняти тарифи вище європейських, нас змусили їздити за продуктами до Європи, тому що там дешевше, нам руйнують систему освіти і охорони здоров'я, не даючи альтернативи, нам розповідають як себе вести з загарбником, не надаючи зброї та фінансів. У нас вже скоро буде все як в Європі, крім пенсій і заробітної плати! Дійшла черга і до землі. Коли селянин бідний, коли кредити дорожче ніж в країнах Європи в 18 разів, коли середній клас, хто міг би взяти участь в розвитку ринку землі, планомірно знищується і альтернативи, окрім продажу за копійки немає, то хіба такий ринок потрібен селу і Україні?! Хіба ми хочемо стати аграрним придатком до успішної і розвинутої економіки країн-донорів МВФ", - зазначив Палиця.

Він переконаний, що спочатку селянам потрібно надати доступ до дешевих європейських кредитів, а потім знімати мораторій. 

Наступна публікація