Головним люстратором України тимчасово призначили 23-річну юристку

Головним люстратором України тимчасово призначили 23-річну юристку

Головним люстратором України тимчасово призначили 23-річну юристку

Фото: facebook/Ганна Калинчук

Через кілька тижнів буде оголошено відкритий конкурс на посаду.

23-річна Ганна Калинчук призначена виконувачем обов'язків директора департаменту з питань люстрації. Відповідне рішення ухвалило Міністерство юстиції України.

Про це "Українським новинам" повідомив голова відомства Павло Петренко.

"Трудовий колектив департаменту зібрався і запропонував кандидатуру в. о. директора Ані (Калинчук). Я підтримав цю кандидатуру", - сказав він.

За словами Петренка, відставка колишнього керівника люстраційного департаменту Тетяни Козаченко була плановою, оскільки вона не збиралася перебувати на державній службі більше двох років.

Голова Мін'юсту зазначив, що в найближчі 2-3 тижні відбудеться оновлення складу Громадського люстраційного комітету, після чого буде оголошено відкритий конкурс на посаду головного люстратора.

23-річна Ганна Калинчук народилася у Бориславі Львівської області. Закінчила Національну Острозьку академію, працювала в адвокатському об'єднанні "Юридична компанія "Капітал".

Нагадаємо, начальник люстраційного департаменту Міністерства юстиції Тетяна Козаченко заявила, що 21 листопада - її останній робочий день на держслужбі.

"Саме цей день є останнім робочим днем на державній службі – посаді директора департаменту по питанням люстрації Мін'юсту. Для мене символічно піти саме в цей день, щоб дотриматися слова і бути гідною і вільною. Я радію можливості долучитися до громадських ініціатив, які вважаю дуже потужним інструментом змін", - заявила вона.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Люстрація від Зеленського
Наступна публікація