Головного санлікаря України затримали через аферу на сотні тисяч гривень

Головного санлікаря України затримали через аферу на сотні тисяч гривень

Головного санлікаря України затримали через аферу на сотні тисяч гривень

У всій країні проводять обшуки та допитують 19 головних санітарних лікарів областей. 

Через злочинну схему з розкрадання коштів був затриманий т.в.о головного санітарного лікаря України Святослав Протас.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Група чиновників, на чолі з Протасом, розробила і впровадила злочинну схему з розкрадання великої суми бюджетних коштів. На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 000 грн), учасники афери були затримані", - йдеться у повідомленні глава МВС у Facebook.

Затримання відбулося у робочому кабінеті головного санлікаря. Із ним був і начальник департаменту Санітарної служби України Олександр Чепурний.

Аваков додав, що одночасно по всій країні проводяться обшуки та допитуються 19 головних санітарних лікарів областей. Також міністр анонсував нові затримання. Спільну операцію розробляли Нацполіція та НАБУ.

"Протас був затриманий у власному кабінеті, як організатор розкрадань. Він діяв цинічно - попередньо змовившись про те, як і за якими правилами викрадатися і відмиватися бюджетні гроші. Всім довели правила і "обов'язки" - і всі погодилися брати участь в афері .. і тільки один сказав – ні", - додав міністр.

Загалом під час спостереження за чиновниками силовики задокументували 11 фактів вимагання та отримання Протасом хабарів від підлеглих.

"І давайте призначимо 19 нових порядних санітарних лікарів! Знайдемо !? Зобов'язані знайти", - резюмував глава МВС. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація