Google maps повернув старі назви українським містам

Якщо шукати населений пункт за новою назвою, сервіс знаходить його, але відображає його старий варіант. 

Відомий інтернет-сервіс Google maps на своїх картах знову перейменував українські міста та села. Таким чином, він їх знову "комунізував".

Відтак, місто Олешки в Херсонській області Google maps позначене Цюрупинськ, а місто Покровськ Донецької області - Красноармійськ, а всім відомі Горішні Плавні в Полтавській області знову стали Комсомольском.

Варто зазначити, що нещодавно Google Maps відмовився від перейменування населених пунктів окупованого Росією Криму. Сервіс повернув низці міст назви, які були до ухваленого Верховною радою закону про декомунізацію. Так, Красноперекопськ, який мав отримати назву Яни Капу, підписаний назвою, яка була до закону про декомунізацію.  

Примітно, що якщо шукати населений пункт за новою назвою, сервіс знаходить його, але відображає із старий варіант. Це стосується української та російської версій.

Нагадаємо, Верховна Рада в травні, перейменувала 70 населених пунктів і п'ять районів у Криму в рамках закону про декомунізацію. Значна частина нових назв має кримськотатарське походження. За ухвалення проекту постанови №4087 проголосували 255 депутатів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація