Гормональні препарати чи перерваний секс: які методи контрацепції обирають українці

Гормональні препарати чи перерваний секс: які методи контрацепції обирають українці

Фото: Getty Images

Гормональна контрацепція дає майже стовідсотково гарантію.

За статистикою, чимало дівчат вагітніють у 15-16 років. Крім того, дорослі жінки досі не знають, як планувати вагітність. Про це йдеться в сюжеті "Сніданок з 1+1".

Так, "Сніданок" поцікавився, яким контрацептивам надають перевагу українці. Люди дали різні відповіді. Хтось надає перевагу презервативам, іншим взагалі байдуже, і вони обирають те, що є під рукою. Хтось надає перевагу перерваному статевому акту.

"Взагалі це - перерваний статевий акт. Це зручно, це чуттєво", - вважала 32-річна Ольга та її чоловік.

Але вони трохи не розрахували, і у пари народилася дитина.

А от молода мама Ірина свою вагітність спланувала заздалегідь, і все вдалося вчасно.

"Пробували таблетки. Після цього відновлюється гормональний фон. От як перервали, спланували, зразу і вийшло маля", - розповіла вона. 

Використовувати гормональні контрацептиви Ірина планує і в майбутньому. Утім, чимало українок все ще категорично ставляться до такого методу захисту.

Зазначимо, чоловіки і жінки обирають різні методи захисту від небажаної вагітності.

"Якщо жінки, то найчастіше купують таблетки, якщо бар'єрну контрацепцію, то частіше чоловіки - презервативи", - розповіла фармацефт.

Але статистика свідчить, що навіть із використанням контрацептивів, в окремих випадках можлива вагітність. Так, наприклад, 20 жінок із ста щороку вагітняють навіть із презервативом. Тоді як 16 випадків небажаної вагітності було зафіксовано під час використання хімічної контрацепції - кремів та гелів.

Гормональна контрацепція дає майже стовідсотково гарантію. Але вона погано поєднується з багатьма ліками - антибіотиками, анальгетиками та снодійним.

Які методи контрацепції найбезпечніші

Які методи контрацепції найбезпечніші

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Здоров'я вагітної
Наступна публікація