Готель, де потруїлися десятки дітей, не мав документів на продукти і неправильно їх зберігав

Готель, де потруїлися десятки дітей, не мав документів на продукти і неправильно їх зберігав

Фото: Facebook/Олександр Горган

На Хмельниччині відкрили кримінальне провадження через отруєння 56 людей

Масове отруєння на мистецькому фестивалі у Кам'янці-Подільському. Щонайменше 56 осіб, більшість із них - діти, за попередньою інформацією, отруїлися харчами. Усі вони жили у тамтешньому дорогому готелі "Ксенія". На фестиваль з'їхалися дитячі колективи з усієї України, на загал близько тисячі людей. Із симптомами харчового отруєння потерпілих шпиталізували у Кам'янці, Києві та Одесі, йдеться в ТСН.16.45.

У столиці 18 дітей до лікарні забрали просто з потяга, який прибув з Кам'янця-Подільського. Троє дітей у надважкому стані - їх нині рятують київські медики. Ще десятеро під крапельницями у Броварській лікарні.

Медики ще чекають на остаточні висновки експертів, але вже сміливо говорять про головну причину масового отруєння - неякісні харчі. І додають, для дитячого організму це вкрай небезпечно.

"У нас був один хлопчик із Шостки. Він відмічав, що він не їв омлет, і не їв олів'є. А він один не їв це і в нього нема рвоти і поносу", - розповідає чиновник.

На Хмельниччині, де відбувся фестиваль, у лікарні з діагнозом гостра кишкова інфекція залишаються 9 дітей та троє дорослих. Готель, де жили учасники, закрили.

Близько години тому у міську лікарню Кам'янця-Подільського привезли більше тридцяти дітей, які проживали в іншому комплексі, який також належить тому самому власнику готелю.

У всіх легкі, проте однакові симптоми – сухість у роті, легкий біль у животі. Поки що їх оглядають лікарі, у разі необхідності їх готові госпіталізувати. У інфекційному відділенні зараз перебувають восьмеро дітей, усі вони у стані середньої важкості.

"У нас розгорнуто додаткове відділення, для того щоб тих дітей, яких привезли з селища Врублівці, обстежити, викликано дві бригади з міської лікарні, лікарі оглядають діток, хто буде потребувати стаціонарного лікуваня, направляють сюди", - розповідає головний лікар.

На мистецькому фестиваль у Кам'янці-Подільському отруїлося 56 осіб: більшість з них – діти

На мистецькому фестиваль у Кам'янці-Подільському отруїлося 56 осіб: більшість з них – діти

Лікарі кажуть, при перших зверненнях дітей не змогли правильно встановити діагноз, найперше була підозра на грип. Зараз комплекс, де отруїлися діти, зачинили, проводять перевірку, утім, перші резльтати показали, що порушення на кухні таки були.

"Виявили ряд порушень. Недотримання товарного сусідства харчових продуктів, не було документів. При перевірці нам запізно надали меню, яке використовувалось при харчуванні дітей, і нам не надали документи на продукти, які там є", - розповідає Людмила Оржеховська.

У поліції, тим часом, відкрили кримінальне провадження за фактом отруєння, слідчі наразі опитують як потерпілих, так і власника обох закладів.

У Кам'янці-Подільському до лікарні знову потрапили діти із отруєнням

У Кам'янці-Подільському до лікарні знову потрапили діти із отруєнням

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація