Готуємось до Великодня. 100-річний рецепт паски та як пережити свято без шкоди для здоров'я

Як правильно розмалювати писанки, рецепти пасок та поради лікаря, як відзначити свято без шкоди для здоров'я.

Напередодні Великодня, ТСН.ua зібрав кілька оригінальних рецептів паски, рецептів великодніх страв, а також вирішив розповісти, де відзначати свято та як не нашкодити своєму здоров'ю.

ЯКІ СТРАВИ ОБРАТИ

Серед розмаїття усіляких рецептів, ми обрали найцікавіші. Наприклад, ви можете приготувати пасху за рецептом 100-річної давнини, або ж львівську чи шоколадну.

Рецепт Паски

Рецепт Паски

Рецепт Паски

Рецепт Паски

Зазначимо, що готуватися до великоднього столу прийнято з четверга, коли, власне, і прийнято готувати традиційні великодні страви - паски та крашанки. На сирній пасці, як правило, ставляться печатки з літерами "ХВ". Дивіться далі ще кілька рецептів до великоднього столу з монастирської кухні -->

Водночас класична українська кухня багата стравами, які гідно доповнять будь-який великодній стіл. Рецепти їх приготування досить прості, але навряд чи такими стравами господині балують щодня свої родини, а ось для великого свята м'ясні делікатеси – якраз. Читайте далі -->

Ще одним символом Великодня є писанки. Кожна родина має свої традиції фарбування яєць, а дехто, можливо, не вміє. В нашій інфографіці ми детально розписали, як правильно пофарбувати яйця у класичний спосіб.

писанка

Великдень – це родинне свято, а значить, і готуватися до нього слід всією родиною. Тож до фарбування яєць можна залучити й дітей. Як розфарбувати яйця у всі кольори радуги – читайте далі у нашому матеріалі --> 

ЯК ТА ДЕ СВЯТКУВАТИ ВЕЛИКДЕНЬ

Старі люди кажуть, що здавна належало проводити святу ніч з суботи на неділю у нічних чуваннях, якщо вже не вийшло піти в церкву, тому що грішно спати. І що паски, принесені в храм після служби, о 6-7 ранку, не вважаються щасливими. Чи це так? Протоієрей Костянтин Мадзяновський розповідає про те, які можна святити продукти на Великдень, чим варто зайнятися у свято і навіщо обмінюватися. Читати далі -->

Вихідні у столиці обіцяють бути теплими та сонячними. До того ж триватимуть довше ніж зазвичай - у зв'язку зі святкуванням Великодня та травневих свят. Але попри тривалий вікенд заходів на свіжому повітрі планується не так багато. Напевно це пов'язано з тим, що багато людей в ці дні планують невелику відпустку. Ну а тим, хто не планує, пропонуємо познайомитися з короткою афішею (клікніть на зображення, щоб перейти до афіші). 

Проте варто пам'ятати, що після тривалого посту нас чекає великоднє розговіння. Навіть ті, хто не обмежував себе в харчуванні, можуть відчути неприємні наслідки традиційного великоднього столу. Лікар-дієтолог Медичної мережі "Добробут" Анжела Корінь рекомендує не налягати на великодні паски, оскільки здобне тісто - не найкорисніша їжа для нашого організму. Читайте далі поради лікаря, як пережити Великдень без шкоди для здоров'я.

ВЕЛИКОДНІЙ КОШИК 

Наостанок, ми вирішили нагадати, що цьогоріч набір продуктів до великоднього кошика обійдеться українцям у середньому в 489 грн. Найдорожче в Києві – 527 грн, а найдешевше на Тернопільщині – 438 грн.

Такі розрахунки науковців наводить директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", академік НААН Юрій Лупенко.

До кошика включили традиційні м'ясні продукти, яйця, паску, вершкове масло, м'який та твердий сири, а також додаткові продукти – помідори, огірки, яблука та червоне вино.

великодній кошик

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами ТСН.ua / КМ
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції