ГПУ допитала понад півтисячи свідків у справі вбивства Шеремета

ГПУ допитала понад півтисячи свідків у справі вбивства Шеремета

Фото: Reuters

Ще понад 140 терабайт відео вилученого проглядається та обробляється. 

Наразі правоохоронці допитали понад 500 свідків у справі вбивства Шеремета.

Про це повідомив заступник начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням ГПУ Андрій Шевченко сьогодні на брифінгу в Києві.

"Можу повідомити, що на цей час, вже допитано понад 500 свідків у даному кримінальному провадженні. Дійсно, оперативний блок сказав, що ще понад 140 терабайт відео вилученого проглядається та обробляється. Відповідно, з урахуванням всієї інформації ми висуваємо та далі дивимось куди рухатись. Тобто, що саме шукати", - повідомив Шевченко.

За його словами, особи, що підкладали вибхівку ще не встановлені, проте робота рухається.

Шевченко також додав, що на камерах спостереження видно чоловіка, який ішов назустріч чоловіку та жінці (які на відео підкладають вибухівку - ред.)
"Ця особа є, по суті, свідком. Вона йде з рюкзаком на спині по правій стороні вулиці. А ці особи (виконавці злочину - ред.) по протилежній стороні вулиці", - сказав Шевченко.

Він закликав цього свідка посприяти розкриттю справи, прийти до ГПУ та дати свідчення, або зателефонувати у 102.

Нагадаємо, Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на днищі авто, за кермом якого був журналіст Павло Шеремет, під водійським сидінням, без проникнення в салон.

Також головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що за три тижні до загибелі журналіст відвідав Москву, де зустрічався з міністром доходів і зборів часів Януковича і оточенням вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова.

"Він відвідував так званий офісний центр "Москва-Сіті", де всі наші квазі-вигнанці, яких ми обов'язково дістанемо і засудимо. І одним із таких вигнанців був екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко. Але ми не встигли проговорити про суть цієї розмови", - розповів військовий прокурор.

Повʼязані теми:

Наступна публікація