ГПУ оголосила в розшук українського військового за співпрацю з РФ

ГПУ оголосила в розшук українського військового за співпрацю з РФ

ГПУ оголосила в розшук українського військового за співпрацю з РФ

Фото: Генеральна прокуратура України

Військовий перебував на території окупованого Криму, де був завербований співробітником ГРУ Генерального Штабу Збройних сил РФ.

Українського військовослужбовця обвинувачують у державній зраді.

Про це повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Генеральна прокуратура України затвердила та направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього заступника командира, за статтею "державна зрада".

Військовослужбовця обвинувачують в отримуванні та передачі інформації з обмеженим доступом щодо дислокації та діяльності Внутрішніх військ МВС України та державних таємниць співробітникам ГРУ Генерального Штабу Збройних сил РФ.

Як стало відомо з обвинувального акту, ще з березня 2014 року військовий перебував на території окупованого Криму в місті Сімферополі, де був завербований співробітником ГРУ РФ.

Наразі, обвинуваченого оголошено у розшук.

Нагадаємо, у Тернополі два бойовики "ДНР" та "ЛНР", які вербували людей до лав найманців, отримали 14 та 15 років в'язниці. Засуджені визнані винними у державній зраді, сприянні діяльності терористичних організацій, фінансуванні тероризму, вербуванні осіб для вчинення терористичних актів, публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація