ГПУ описує майно в Межигір'ї, щоб передати на зберігання новоствореному агенству

ГПУ описує майно в Межигір'ї, щоб передати на зберігання новоствореному агенству

Фото: ТСН.ua

Загалом усе майно експерти оцінюють у мільйони доларів.

Майно Межигір'я вже до нового року можуть передати спеціальному новоствореному агенству на зберігання, доки суд не вирішить його подальшу долю. Наразі ж слідчі генпрокуратури доописують статки резиденції колишнього президента-втікача. У той же час поліція Київської області знову шукатиме так званий "золотий батон" Януковича. Справу, яка булла закрита минулого року, поновили, йдеться в ТСН.12.00. 

Французький годинник сімнадцятого століття - одна із найдорожчих речей, які залишилися від Януковича у Межигір'ї. Він досі стоїть у робочому кабінеті і його вартість фахівці оцінюють у сотню тисяч доларів. Кажуть, коштував би в десятки дорожче, якби до нього не торкалися реставратори.

Поряд з кабінетом Януковича, у його колишній резиденції, чайна кімната. Там лишився ще один годинник - дешевший. Приблизна вартість 15-20 тисяч доларів.

Загалом усе, що лишилося, експерти оцінюють у мільйони доларів. Слідчі генпрокуратури сподіваються завершити опис майна до нового року. Займаються цим вже півроку. З масштабними обєктами, як-от автомобілі або звірі у заоопарку, вже впоралися. Лишилися дрібниці.

Поки ж резиденція є музеєм для туристів та домівкою для 77 переселенців із Донбасу. За порядком слідкують активісти. Хоча за законом, вже півроку опікуватися Межигір'ям та його майном мало б спеціальне новостворене Нацагентство з питань управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Але воно досі не сформоване.

Після того, як слідчі опишуть рухоме майно, на нього накладуть арешт. Але, у генпрокуратурі кажуть, фактично на життя Межгір'я це не вплине. Принаймні, до винесення вироку його власникам. Отже тут, і люди, і тварини готуються до зимівки.

"Тварин не можна просто здати на склад. Це треба передати комусь на зберігання – або нам, або іншим. Все рівно, повинен бути час, щоб, наприклад, ми там повідомили, чим годувати, які є нюанси у кожної тварини", - кажуть активісти.

Доки слідчі генпрокуратури описують майно, поліціянти Київської області знову взялися шукати так званий "золотий батон Януковича". Цю справу порушили ще 2014, а минулого року закрили. Півроку тому знову поновили, каже керівник пресс-служби поліції Київськой області Микола Жукович.

"Зараз це кримінальне провадження є, воно існує. Ми намагаємося встановити, хто подарував цей золотий батон, і витвір мистецтва, а і хто його міг украсти", - каже поліцейський.

З цього лише насміхаються активісти .

"Я особисто його не бачив. Я навіть не бачив тих людей, які бачили. Всі говорять про цей золотий батон. Я ж кажу, але якщо людям нашим цікаво, то я думаю, що нас просто всіх обманюють", - кажуть активіст.

Майно Межигір'я до нового року можуть передати новоствореному агентству на зберігання

Майно Межигір'я до нового року можуть передати новоствореному агентству на зберігання

Повʼязані теми:

Наступна публікація