ГПУ оприлюднила документи щодо призначення до Нацполіції екс-"беркутівців"

ГПУ оприлюднила документи щодо призначення до Нацполіції  екс-"беркутівців"

ГПУ показала документи щодо призначення екс-бійців "Беркута" / Фото: УНІАН

Двох із правоохоронців підвищили у посадах. 

Генеральна прокуратура оприлюднила накази про призначення чотирьох колишніх працівників "Беркуту", підозрюваних у причетності до злочинів проти учасників Євромайдану, у Національну поліцію.

Усі чотири колишні співробітники "Беркута" потрапили до поліції в рамках переатестації, а двоє були підвищені.

11 та 12 січня ГПУ повідомила про підозру двом командирам відділень та двом бійцям полку поліції особливого призначення Головного управління поліції Києва (колишнім співробітникам столичного спецпідрозділу міліції "Беркут") у перевищенні влади та незаконному затриманні активістів громадського руху "Автомайдан".

Генпрокуратура опублікувала витяги з наказів після заяви глави Нацполіції Хатії Деканоїдзе про те, що дані про переатестацію чотирьох вказаних "беркутівців" не відповідають дійсності.

"У зв'язку з цим, з метою виключення будь-яких інсинуацій навколо цього питання Генеральна прокуратура України публікує отримані у ході досудового розслідування офіційні документи, а саме накази про призначення зазначених підозрюваних у полк міліції особливого призначення Головного управління Національної поліції у місті Києві з формулюванням "в порядку переатестування", - йдеться у повідомленні ГПУ.

У відомстві наголосили, що готові до співпраці із Нацполіцією у питаннях боротьби з корупцією та злочинністю.

Прізвища фігурантів на документах замальовані. 

ГПУ from tsnua
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація