ГПУ передала до суду справу скандального столичного забудовника Войцеховського

ГПУ передала до суду справу скандального столичного забудовника Войцеховського

ГПУ передала до суду справу скандального столичного забудовника Войцеховського

Фото: InfoResist

Справа також стосується двох його співучасників.

ГПУ скерувала до Деснянського районного суду Києва кримінальне провадження стосовно скандального столичного забудовника Анатолія Войцехівського.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Ми направили до суду для розгляду по суті кримінальне провадження щодо Войцехівського та ще двох співучасників – керівників підконтрольних йому підприємств. Вони обвинувачуються у тому, що у складі організованої групи самовільно захоплювали земельні ділянки, самовільно їх забудовували, а також у привласненні коштів громадян під виглядом інвестицій у житло. Окремо Войцехівський, як фізична особа, обвинувачується в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах", - цитується перший заступник Генпрокурора Дмитро Сторожук.

Окрім цього, наразі продовжується розслідування фактів самовільного захоплення решти земельних ділянок. Зокрема, використання землі у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових та офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів під виглядом продажу квартир в незаконно побудованих житлових будинках.

Мова йде у тому числі про ЖК "Східна брама", "Науковий", "Флагман", "Мега Сіті","Мозаїка", "Совські Ставки", "Молодіжна ініціатива", "Маргарита", "Синьоозерний", "Кузьминський", "Південний квартал".

Нагадаємо, ГПУ повідомила про підозру Войцеховському 15 липня. Забудовника звинувачують в ухилянні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні організованої злочинної групи та інших злочинах. ГПУ об'єднала всі 46 виробництв проти Войцеховського з 2012 року в одну.

Через будівельну аферу Войцеховського 10 тисяч українців можуть залишитися без квартир і грошей — це вшестеро більше, ніж інвесторів піраміди "Еліта-центр".

За Войцеховського було сплачено заставу в 14 млн грн, 27 липня він вийшов на свободу.

Як заявила речник генпрокурора України Лариса Сарган, Войцеховський перебуває в межах України та співпрацює за слідством.

Як почуває себе Анатолій Войцеховський, обдуривши тисячі вкладників

Як почуває себе Анатолій Войцеховський, обдуривши тисячі вкладників

Повʼязані теми:

Наступна публікація