ГПУ передасть до суду справу щодо "беркутівців", які діяли за вказівкою екс-нардепа Колесніченка

ГПУ передасть до суду справу щодо "беркутівців", які діяли за вказівкою екс-нардепа Колесніченка

Фото: sev.gov.ru

Досудове слідство завершене.

ГПУ відзвітувала про завершення слідства у кримінальному провадженні стосовно колишнього командира роти столичного "Беркуту", командира взводу та п'ятьох їх підлеглих міліціонерів. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Беркутівців звинувачують у тому, що за вказівкою тодішнього депутата-регіонала Вадима Колесніченка та посадовців МВС та "Беркуту", перевищуючі владу та свої службові повноваження 8 квітня 2010 року спровокували конфлікт та безпідставно застосували силу до відвідувачів цього заходу, затримавши 14 з них, заподіявши їм тілесні ушкодження. Подія відбувалась в Українському домі.

Крім того, указані правоохоронці з метою приховування своїх злочинних дій перешкодили журналістській діяльності та застосували насильство і спричинили тілесні ушкодження журналісту одного з телевізійних каналів, який намагався задокументувати їх незаконні дії.

Стороні захисту відкрито доступ до матеріалів і після ознайомлення підозрюваних та їх захисників з матеріалами провадження обвинувальний акт буде передано до суду.

Стосовно Колесніченка , заступника начальника управління міліції та заступника командира полку спецпідрозділу "Беркут" судом надано дозволи на їх затримання та їх оголошено в розшук. Указаним особам повідомлено про підозру у встановленому законом порядку і щодо них готуються матеріали для ініціювання перед судом здійснення спеціального досудового розслідування та подальшого заочного провадження.

Нагадаємо, у серпні поточного року Колесніченка було оголошено в розшук. Відомо, що екс-регіонал мешкає у Криму та входить у склад окупаційної влади. Рік тому прокуратура почала процедуру заочного засудження втікача.

Повʼязані теми:

Наступна публікація