ГПУ показала підсумковий звіт діяльності Шокіна

ГПУ показала підсумковий звіт діяльності Шокіна

Фото: УНІАН

У відомстві похвалилися продуктивністю очільника, порівнявши його показники із попередниками.

ГПУ опублікувала підсумковий звіт про діяльність Віктора Шокіна за час перебування на посаді генпрокурора.

Відповідний документ оприлюднило управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України на офіційному сайті.

Зокрема, у документі йдеться про ефективну роботу Шокіна у питаннях законотворчості, реформування органів прокуратури, подання обвинувальних актів до суду, заочних розслідувань проти колишньої влади, розслідувань злочинів проти Майдану та корупційних злочинів і навіть захисту прав та свобод дітей (згідно з документом, захищено та поновлено права понад 50 тисяч дітей).

Зазначимо, що діяльність Шокіна порівнюється з напрацюваннями його попередників – Олега Махніцького та Віталія Яреми, показники чинного генпрокурора є набагато кращими за їхні. Наприклад, за рік роботи Шокіна було розпочато розслідування 46 580 кримінальних проваджень, водночас Махніцький за три місяці (березень-червень 2014 року) встиг лише дати хід 4 451, а Ярема за півроку - 15 740.

До того ж, за даними ГПУ, протягом року до призначення Шокіна у рамках розслідувань злочинів у сфері корупції було встановлено збитків на загальну суму 85 млн грн і накладено арешт на майно на суму 13,2 млн грн, а за часів Шокіна – встановлено збитків на майже 3 млрд грн і накладено арешт на майно на суму 83,6 млн грн.

Інформація про роботу органів прокуратури України за час перебування В. Шокіна на посаді Генерального прокурора

Нагадаємо, що спікер Ради Володимир Гройсман заявив, що нардепи розглянуть відставку Шокіна наступного тижня.

Генпрокурор Віктор Шокін, який після прохання президента Порошенка піти у відставку, пішов у відпустку, таки написав заяву на звільнення. Про це повідомила прес-служба Адміністрації президента.

Повʼязані теми:

Наступна публікація