ГПУ поскаржилась на київських депутатів, які заважають слідству у справі мера Вишгорода

ГПУ поскаржилась на київських депутатів, які заважають слідству у справі мера Вишгорода

ГПУ поскаржилась на київських депутатів, які заважають слідству у справі мера Вишгорода

Акції на підтримку Момота ГПУ вважає нещирими

Обранці просили в.о. генпрокурора звільнити прокурора Київщини.

Депутати Київської облради намагаються чинити опір розслідуванню справи мера Вишгорода Олександра Момота. Про це заявив на брифінгу прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко.

"Дії окремих депутатів Київської обласної ради, які хочуть проголосувати за те, щоб вважати дії прокуратури Київської області, яка проводила обшуки в кабінеті глави Київської облради, протиправними, можуть підпасти під ознаки кримінального правопорушення і є прямим втручанням в діяльність органів прокуратури", - сказав Куценко.

За словами прокурора ці депутати навіть звернулися до в.о. генпрокурора з клопотанням про відставку прокурора Київської області. В свою чергу Куценко попередив, що такі дії можуть бути розцінені, як кримінальний злочин, а саме - втручання в діяльність працівника правоохоронного органу.

"Ми будемо реагувати у відповідності до закону – дуже суворо: розпочинати кримінальні провадження по кожній посадові особі, депутату чи громадському діячеві, який буде заважати слідству", - пригрозив Владислав Куценко.

Прокурор також повідомив, що схожа ситуація відбувається у Запоріжжі – під місцевою прокуратурою проходять мітинги з вимогою відставити керівника прокуратури. А все, впевнений Куценко, через обшуки в департаменті освіти та у постачальників продуктів харчування у дитячі садочки та школи, де були виявлені підроблені печатки ветеринарної служби, підроблені штрих-коди на продукти, а також документальні докази постачання недоброякісних продуктів дітям.

Нагадаємо, до Служби Безпеки України звернувся представник будівельної фірми, яка зводить у Вишгороді житловий комплекс. Від нього мер вимагав € 200 тисяч та близько трьох тисяч квадратних метрів у новобудові. За такий хабар Момот обіцяв не перешкоджати будівництву житлового комплексу.

Міські депутати і голова райдержадміністрації, разом з колегами затриманого запевняли, що Олексій Момот не міг взяти хабара. За словами захисників Момота, така ситуація виникла, через будівельний скандал, який розгорівся у місті. 

19 квітня мера Вишгорода випустили з-під варти під заставу у 5 млн грн, які збирали з підприємств міста. Вже наступного дня Момот збирався вийти на роботу.

Справу мера Вишгорода уже найближчим часом передадуть на розслідування в НАБУ

Справу мера Вишгорода уже найближчим часом передадуть на розслідування в НАБУ

Повʼязані теми:

Наступна публікація