ГПУ поскаржиться на суддів за звільнення підозрюваного у видачі зброї "титушкам" для розгону Майдану

ГПУ поскаржиться на суддів за звільнення підозрюваного у видачі зброї "титушкам" для розгону Майдану

ГПУ поскаржиться на суддів за звільнення підозрюваного у видачі зброї "титушкам" для розгону Майдану

Роман Заворотний, найімовірніше, вийде з-під варти опівночі.

ГПУ підготує подання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про притягнення до відповідальності суддів, завдяки яким підозрюваний у видачі зброї "титушкам" для розгону Майдану Роман Заворотний безпідставно вийде з-під варти сьогодні опівночі.

Про це заявив начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, пише "112 Україна".

"О 24:00 обвинувачений буде звільнений з-під варти абсолютно безпідставно. Мало місце системне небажання належним чином розглядати судами цих справ щодо злочинів, скоєних на Майдані. Такі випадки відбуваються неодноразово", - наголосив він.

За його словами, Заворотного підозрюють у незаконному отриманні 20 лютого 2014 року 408 автоматів Калашникова і 90 тис. патронів.

"Тобто людина, яка організовувала можливе застосування зброї до протестуючих. Єдине, що остаточний наказ не був виданий, але вони були готові до того", - додав Горбатюк.

До того ж він запевнив, що суди протягом трьох місяців перекладають один на іншого відповідальність за  рішення і затягують справу.

"Суддя Святошинського району чомусь вважає, що Апеляційний суд повинен визначити можливо іншу підсудність, і вони направляють до Апеляційного суду, а Апеляційний суд направляє до Печерського суду, свідомо знаючи, що там у цих справах всі судді були слідчими суддями у цій справі... в кінцевому підсумку суддя Святошинського райсуду каже, що у неї робочий час закінчився, і в суботу вона працювати не буде", - обурився Горбатюк.

Нагадаємо, раніше Горбатюк повідомив, що зібрана доказова база щодо кривавих розгонів майданівців 18 і 19 лютого 2014 року в центрі Києва налічує більше 1200 томів матеріалів, а також встановлено підозрюваних і викрито схему вчинення злочинів проти мітингувальників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація