ГПУ повідомила про підозру та оголосила в розшук представників російської влади та Шойгу

ГПУ повідомила про підозру та оголосила в розшук представників російської влади та Шойгу

Фото: kremlin.ru

Наразі готується клопотання до суду про їхнє затримання.

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру 18 представникам російської влади та керівникам збройних сил РФ.

Про це сьогодні, 22 серпня під час брифінгу повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає УНІАН.

Генпрокурор наголосив, що про підозру було повідомлено ще 8 серпня цього року.

"Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України та громадської безпеки, миру та міжнародного правопорядку… 18 особам із числа представників влади і керівництва збройних сил РФ. Серед яких: радник президента РФ, колишній повноважний представник президента РФ у так званому "Кримському федеральному окрузі", міністр оборони РФ та два його заступники та ще 10 генералів з числа вищого командного складу ЗС РФ", - зауважив Луценко.

За його словами, усіх 18 підозрюваних було оголошено у розшук, наразі готується клопотання до суду про їх затримання.

"Усіх підозрюваних оголошено у державний розшук", - додав він.

За словами генпрокурора, підозри виписані, зокрема, раднику президента РФ Сергію Глазьєву, міністру оборони Російської Федерації Сергію Шойгу, заступнику міністра оборони РФ Дмитру Булгакову, начальнику Генерального штабу ЗС РФ Валерію Герасимову та іншим особам.

Крім того, журналістам на брифінгу було продемонстровано 15-хвилинний відеоролик з розмовами Глазьєва, Костянтина Затуліна та інших російських чиновників щодо організації захоплення Харківської, Одеської, Донецької та Запорізької ОДА. 

Луценко при цьому підкреслив, що лінгвістична експертиза підтвердила автентичність голосів учасників цих розмов.

Він також зазначив, що готується клопотання до суду щодо надання дозволу на їхнє затримання і доставлення до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Головна військова прокуратура продовжує збирати докази причетності інших російських посадовців та військовослужбовців до "розв'язання і ведення агресивної війни проти України та вчинення інших воєнних злочинів", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, Україна направить позов в міжнародні судові інстанції про порушення Росією зобов'язань у рамках Конвенції ООН з морського права.

Найближчими днями ми передамо для подальшого розгляду наш кейс (позов) про порушення Росією зобов'язань в рамках Міжнародної конвенції з морського права. Також міністр МЗС зазначив, що Україна доведе порушення Росією низки зобов'язань щодо окупованого Криму, а також фінансування тероризму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація