ГПУ відправила до суду справу про рейдерське захоплення майна на майже 1 млрд грн

ГПУ відправила до суду справу про рейдерське захоплення майна на майже 1 млрд грн

Фото: УНІАН

Рейдерське захоплення були вчинені протягом 2010-2012 роках.

ГПУ направлено до суду обвинувальний акт стосовно осіб, які під час неодноразових рейдерських захоплень заволоділи майном на суму майже 1 млрд грн.

Про це інформує сайт Генпрокуратури.

ГПУ завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт щодо осіб, які упродовж 2010 – 2012 років здійснили ряд рейдерських захоплень підприємств, різної форми власності, а також вчинили інші тяжкі злочини на території Дніпропетровської області та заволоділи чужим майном на суму майже 1 млрд грн.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 189 (вимагання), ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) КК України.

ГПУ нагадує про те, що за вчинення тяжких злочинів передбачена кримінальна відповідальність у вигляді довічного ув'язнення та позбавлення волі на строк до 10 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що раніше на Донеччині організовану злочинну групу, що займалася рейдерськими захопленнями підприємств, затримала Служба безпеки України спільно з прокуратурою.

Повідомляється, що у змові з приватними нотаріусами зловмисники підробили рішення суду і внесли зміни до складу власників елеватора селища Рай-Олександрівка Слов'янського району.

Повʼязані теми:

Наступна публікація