ГПУ відмовила Януковичу в очній ставці з Порошенком

ГПУ відмовила Януковичу в очній ставці з Порошенком

Фото: Getty Images

Генпрокуратура вже направила Росії три запити стосовно допиту екс-президента.

Генеральна прокуратура України відмовила екс-президенту Віктору Януковичу у клопотанні про очну ставку з президентом Петром Порошенком та іншими посадовцями, повідомляє Дзеркало тижня із посиланням на джерело у ГПУ.

"Клопотання отримано нами ще кілька днів тому, сьогодні ми відмовили. Для того щоб проводити одночасний допит, необхідно мати попередні покази осіб. Янукович, як відомо, свідчень ще не дав", - сказав співрозмовник.

Він нагадав, що Генпрокуратура направила вже три запити до Російської Федерації про встановлення місцеперебування Януковича для проведення його допиту, а також шість запитів щодо його затримання та екстрадиції в Україну, однак всі запити залишилися без відповіді. Від допиту в українському посольстві в РФ Янукович теж відмовився.

Нагадаємо, адвокат Януковича оприлюднив клопотання, в якому екс-президент України вимагає очної ставки в режимі відеоконференції з президентом Петром Порошенко, екс-прем'єром Арсенієм Яценюком, спікером парламентом Андрієм Парубієм, а також з мером Києва Віталієм Кличком.

У відповідь генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв організувати Януковичу очну ставку, але тільки якщо той приїде в Київ.

Янукович вимагає відеоконференції із українськими високопосадовцями

Янукович вимагає відеоконференції із українськими високопосадовцями

Повʼязані теми:

Наступна публікація