ГПУ затримала беркутівця, який підозрюється у побитті активістів

ГПУ затримала беркутівця, який підозрюється у побитті активістів

Фото: УНІАН

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Генеральна прокуратура України затримала колишнього співробітника батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області.

Про це повідомили у прес-центрі Генеральної прокуратури України.

"Затримано колишнього співробітника батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області, який підозрюється у заподіянні 21 січня 2014 року середньої тяжкості тілесних ушкоджень двом учасникам акцій протесту на даху колонади стадіону "Динамо", що на перехресті вул. Грушевського та Паркової дороги, у м. Києві", - йдеться у повідомленні.

Підозрюваному було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею "Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу".

Суд відмовив слідчому і прокурору в обранні підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, і обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, слідчі ГПУ затримали чотирьох колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області, які підозрюються у злочинах проти Майдану.

Як зазначається, затримання відбулось у четвер, 23 червня. За даними ГПУ затримані підозрюються у "вчиненні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, Кріпосному провулку та вулиці Грушевського у м. Києві, на виконання явно злочинного наказу дій, спрямованих на незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів та демонстрацій, та перевищення влади і службових повноважень, що спричинили настання тяжких наслідків у вигляді заподіяння, внаслідок застосування спеціальних засобів, тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, а також вчиненні закінчених замахів на умисне вбивство двох і більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб".

Повʼязані теми:

Наступна публікація