ГПУ затримала чотирьох екс-беркутівців з Харківщини, підозрюваних у злочинах проти Майдану

ГПУ затримала чотирьох екс-беркутівців з Харківщини, підозрюваних у злочинах проти Майдану

Фото: УНІАН

Затриманих взяли під варту на два місяці без можливості внесення застави.

Слідчі ГПУ затримали чотирьох колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області, які підозрюються у злочинах проти Майдану.

Про це повідомили в управлінні зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України.

Як зазначається, затримання відбулось у четвер, 23 червня.

За даними ГПУ затримані підозрюються у "вчиненні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, Кріпосному провулку та вулиці Грушевського у м. Києві, на виконання явно злочинного наказу дій, спрямованих на незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів та демонстрацій, та перевищення влади і службових повноважень, що спричинили настання тяжких наслідків у вигляді заподіяння, внаслідок застосування спеціальних засобів, тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, а також вчиненні закінчених замахів на умисне вбивство двох і більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб".

До того ж одному із затриманих інкримінують вбивство людини.

Наразі усіх підозрюваних взяли під варту на 60 днів без можливості внесення застави.

Окрім цього, зазначається, що слідчі провели обшуки за місцем проживання підозрюваних, де вилучили зброю та боєприпаси до неї, а також інші предмети і речі, які мають доказове значення під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, триває слідство.

Нагадаємо, колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" звинувачують у вбивстві активістів Майдану в 2014-му році на вулиці Інститутській. Серед інкримінованих злочинів - викрадення і приховування зброї після масових розстрілів.

Раніше Апеляційний суд залишив на посаді у Нацполіції екс-беркутівця, підозрюваного у побитті майданівців. Переатестованого поліцейського не відсторонять від обов'язків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація