ГПУ завершила розслідування стосовно командира роти київського "Беркуту"

ГПУ завершила розслідування стосовно командира роти київського "Беркуту"

Фото: УНІАН

Після ознайомлення з матеріалами справи захистом екс-беркутівця, їх направлять до суду.

У ГПУ завершили досудове розслідування стосовно командира оперативної роти № 1 столичного спецпідрозділу міліції "Беркут".

Про це повідомили в управлінні зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України.

Як зазначається у повідомленні, його обвинувачують у перевищенні влади та незаконному затриманні, разом з підпорядкованими йому працівниками, 18 активістів громадського руху "Автомайдан" у центрі Києва у січні 2014 року, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їхніх автомобілів.

До того ж у ГПУ підозрюють, що командир "Беркуту" організував службове підроблення рапортів та неправдивих показань його підлеглими, на підставі яких "автомайданівців" затримали та за нібито хуліганські дії тримали під вартою.

"Стороні захисту відкрито доступ до матеріалів досудового розслідування і по завершенню ознайомлення з ними підозрюваного і його захисників обвинувальний акт стосовно зазначеної особи буде направлено до суду для розгляду по суті", - додали у Генпрокуратурі.

Окремо також зазначається, що стосовно інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше СБУ та Генпрокуратура ідентифікували вогнепальну зброю, з якої вбивали активістів Майдану. Генеральний прокурор Віктор Шокін зазначив, що слідством доведено "повністю та беззаперечно, що з цієї зброї вбивали майданівців". Він пообіцяв найближчим часом поінформувати, в яких конкретно випадках вона використовувалась.

Повʼязані теми:

Наступна публікація