Грабовського пограбували за два тижні перед викраденням: зникли два пістолети і светр

Грабовського пограбували за два тижні перед викраденням: зникли два пістолети і светр

Фото: facebook.com/novakachovka

Ще більш дивним видається те, що того ж дня пограбування сталося і в помешканні свідка у справі ГРУвців, розвідника, який захопив росіян у полон.

Друзі і колеги загиблого адвоката Юрія Грабовського переконані у тому, що його смерть пов'язана з професійною діяльністю. Грабовський вів справу ГРУвців, взятих в полон в бою під Щастям у травні 2015 року, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

У справі вбивства Грабовського є кілька підозрілих збігів. Так, за кілька тижнів до зникнення, 14 лютого, у квартирі адвоката сталося дивне пограбування, під час якого не було зламано жодного замка.

Грабовський тоді написав про це своїм друзям: "У мене новий прикол. Незрозуміло коли з дому зникли два пістолети. Замки і на сейфі, і на квартирі цілі. Светрів один і запасний мобільник, з яким я їжджу "незаплановано закордон". Я так розумію, очікуємо десь труп з вогнепальним з мого "ствола", мій светр і візитку".

За дивним збігом обставин, того ж дня - 14 лютого - дивне пограбування відбулось й у квартирі одного зі свідків у справі ГРУвців – розвідника українських Збройних сил Кирила Вереса. Під час нападу з квартири зникла особиста зброя і телефони офіцера.

Що розкопали слідчі разом з тілом убитого Грабовського

Що розкопали слідчі разом з тілом убитого Грабовського

Крім синхроного пограбунку помешкань адвоката Грабовського і Кирила Вереса, їх пов'язує справа ГРУвців – Верес брав безпосередню участь у захопленні їх у полон.

Як повідомлялося, тіло зниклого захисника російського ГРУшника Олександра Александрова знайшли на Київщині. Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що вбивство було добре профінансовано та ретельно сплановано.

Про зникнення Юрія Грабовського стало відомо 5 березня. 20 березня військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що правоохоронці затримали підозрюваного в організації зникнення адвоката. За словами Матіоса, операцію зі зникнення  Грабовського спланували "колишні українці" і спецслужби РФ. Це робилося "для створення картинки" на завершальній стадії судового розгляду справи щодо російських ГРУвців.

Кореспондент ТСН Олексій Бобровников

Повʼязані теми:

Наступна публікація