Гройсман дав медикам та силовикам один день на локалізацію та ліквідацію спалаху отруєнь в Ізмаїлі

Гройсман дав медикам та силовикам один день на локалізацію та ліквідацію спалаху отруєнь в Ізмаїлі

Фото: Reuters

До медичних закладів звернулися вже 284 людини.

Станом на вечір суботи, 18 червня, до медичних закладів Ізмаїла Одеської області протягом останніх двох днів звернулися 284 місцеві мешканці з отруєнням. У них діагностують гострі кишкові інфекції.

В Ізмаїльській міській раді можливою причиною надзвичайної ситуації називають потрапляння стічних вод та відходів після потужної зливи. Остаточну причину ще не назвали.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав медикам, силовикам, надзвичайникам та чиновникам одну добу на локалізацію та ліквідацію спалаху гострої кишкової інфекції.

"Прошу вжити відповідно до компетенції вичерпних заходів для локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції серед населення міста Ізмаїл Одеської області. Про результати в одноденний строк поінформувати Кабінет міністрів", – йдеться у дорученні глави уряду.

Документ адресований виконувачу обов'язків міністра охорони здоров'я Віктору Шафранському, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколі Чечоткіну, голові Державної санітарно-епідеміологічної служби, головному державному санітарному лікарю України Святославу Протасу, голові Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимиру Лапі та голові Одеської облдержадміністрації Міхеілу Саакашвілі.

В Ізмаїлі оголосили надзвичайну ситуацію. Закрили всі заклади громадського харчування та ринки, заборонили продаж продуктів, які швидко псуються. Також не дозволяють купатися у місцевих водоймах. Комунальники проводять дезінфекцію колодязів і туалетів.

У лікарнях відкрили додаткові 100 ліжок. У разі потреби будуть везти пацієнтів у сусідні міста.

Поліція вже відкрила справу за фактом масового отруєння на Одещині.

У Ізмаїлі запровадили посилені заходи безпеки

У Ізмаїлі запровадили посилені заходи безпеки

Повʼязані теми:

Наступна публікація