Гройсман пообіцяв змінити систему нарахування зарплат і пенсій

Гройсман пообіцяв змінити систему нарахування зарплат і пенсій

Фото: УНІАН

Прем'єр також заявив про затвердження Генеральної угоди з профспілками вперше за останні 5 років.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що скоро уряд запропонує альтернативу нинішній системі оплати праці та пенсійного забезпечення.

Саме таким чином в Кабміні планують відновити соціальну справедливість у відповідних галузях, повідомляє Урядовий портал.

"Настав час, коли ми запропонуємо варіант, яким чином вирішити питання початку, який дасть можливість достойно оплачувати працю українських громадян, а також відновити соціальну справедливість у пенсійному забезпеченні. Це найголовніше наше завдання", — заявив Гройсман. 

Прем'єр також зазначив, що наразі зарплата українських громадян недооцінена.

Він запропонував детінізувати заробітні плати, знищити системи "зрівнялівок" і дати змогу побудувати якісну систему пенсійного забезпечення.

"Важливо, щоб ми все дуже чітко прорахували, яка є позиція і презентували її українському суспільству, і ми це зробимо спільно із підтримкою фракцій коаліцій Парламенту, фракцій, які готові будуть підтримати такі необхідні рішення, спільно з Президентом", — зазначив голова уряду.

Кабмін підвищив посадові оклади Порошенка, Гройсмана та його підлеглих

Кабмін підвищив посадові оклади Порошенка, Гройсмана та його підлеглих

Гройсман також сподівається, що пропозицію змінити систему нарахування зарплат і пенсій підтримають профспілки. Він повідомив, що сьогодні, 23 серпня, мали затвердити Генеральну угоду з профспілками, яку уряд не підписував протягом останніх 5 років.

"Зараз ми вперше це зробимо. Це не просто угода, яку ми просто підпишемо формально, — це наші спільні зобов'язання, які ми будемо виконувати для того, щоб захистити права пересічного українця", — сказав він.

Як повідомлялося раніше, прем'єр Гройсман закликає українських заробітчан повертатися на Батьківщину. За його словами, цьому сприятиме влада: мають створити якісний рівень життя для громадян і побудувати орієнтовану на людину систему управління державою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація