Гроза у Харкові вихлюпнула на місто місячну норму опадів

Гроза у Харкові вихлюпнула на місто місячну норму опадів

Фото: vk.com/Типичный Харьков

В обласному центрі постраждав літній чоловік, за межами міста загинув хлопець.

Не один день знадобиться комунальникам для того, аби ліквідувати наслідки негоди, що вирувала минулого вечора у Харкові. Там штормовий вітер поривами більше 20 м/с повалив майже сотню дерев, позривав дахи та повалив металеві рекламні щити, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Одне з дерев, під яким заховався від зливи 63-річний чоловік, впало просто на нього. Потерпілого доправили до лікарні швидкої допомоги. "Забої, садна голови, тулубу, кінцівок. Стан його зараз задовільний, він дообстежується. Переломів не виявлено", - розповів лікар-хірург Андрій Соцкий.

У Харківській області ліквідовують наслідки смертоносної стихії

У Харківській області ліквідовують наслідки смертоносної стихії

20-річного юнака з селища Одноробівка врятувати не вдалося. Гроза застала його в полі. "Відкрита територія. Він там ішов і там його заскочила блискавка. Медики приїхали і констатували смерть від ураження струмом", - пояснив помічник начальника ГУ ДСНС в Харківській області Ігор Лупандін.

Буревій зі зливою та градом вирував кілька годин в різних районах міста. За цей час випала майже місячна норма опадів. "Після урагану ми приїхали, звільнили прохід людям, проїзд машинам, підготували – і сьогодні прибираємо це все", - коментують комунальники.

Поламані дерева пошкодили чотири автівки. На одну впав дах, який вітром зірвало з багатоповерхівки. Власниця сподівається отримати за це компенсацію від міськради. "От стоять дві машини – моя і ще одна. На них уламки даху. Я підходжу ближче – практично вся машина була покрита залізом і уламками дерев'яними. Я сьогодні оцінила – збитків десь близько 40 тисяч", - каже власниця автомобіля Ольга Мірошник.

Енергетики зараз ліквідовують 40 поривів електромереж у місті. В області частково без світла через негоду залишилися 15 населених пунктів. Тим часом негода вже дісталася Одеси. Там вітер валить дерева просто на автомобілі.

Кореспондент ТСН Світлана Федчун

Повʼязані теми:

Наступна публікація