ГРУвця Александрова захищає новий адвокат замість зниклого

ГРУвця Александрова захищає новий адвокат замість зниклого

Євген Єрофеєв та Олександр Александров / Фото: Фото Валентини Мудрик/ТСН

Новим захисником росіянина став Валентин Рибін.

Сьогодні, 21 березня, на засідання суду у справі російських ГРУвців Олександра Александрова захищає новий адвокат. За справу взявся Валентин Рибін, передає кореспондент ТСН з зали суду.

Новий адвокат Александрова одразу попросив суд перенести засідання на три тижні, аби він мав можливість ознайомитись із матеріалами справи.

Про участь Рибіна у справі раніше повідомляла російська преса. Він відомий захистом росіянина Олега Хлюпіна, якого прокуратура України також звинувачує в роботі на російське ГРУ.

Тим часом головний військовий прокурор України Анатолій Матіос вважає зникнення попереднього адвоката провокацією.

Нагадаємо, Національна поліція України почала розшукувати зниклого адвоката ГРУвця Олександра Александрова Юрія Грабовського. За словами головного спеціаліста відділу комунікацій ГУ Нацполіції в Одеській області Дар'ї Ярчук, місцезнаходження Грабовського не відомо з 5 березня.

9 березня Грабовський повинен був з'явитися на засідання суду по справі Александрова і Єрофєєва, однак через його відсутність засідання було перенесено.

Адвокат Оксана Соколовська, яка захищає інтереси іншого росіянина Євгена Єрофєєва, пов'язує його зникнення саме зі справою росіян. Разом з Грабовським зникли і матеріали, підготовлені для захисту Єрофєєва і Александрова, заявила Соколовська.

Пізніше Юрій Грабовський повідомив в Facebook, що покинув Україну. Проте знайомі адвоката у коментарях до повідомлення сумніваються, що пост був написаний Грабовським.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація