Харків'яни перекрили центральний проспект через дії мерії

Людей обурило брутальне знищення волонтерського центру допомоги тваринам.

Кілька сотень чоловік вийшли у п'ятницю вечором на акцію протесту проти руйнування центру помочі тваринам у Харкові. Люди перекрили рух на одній із центральних магістралей міста – проспекті Науки (колишній Леніна).

Активісти ходили по переходу, тримаючи в руках плакати "Не мовчи! Бандити можуть прийти й у твій дім", "Я не хочу повертатись у жахливі 90-ті! Я хочу жити в новій Україні" та інші. Рух транспорту було заблоковано на всіх шістьох смугах в обох напрямках.

Харків'ян обурили дії комунальників і міської влади. Вранці в центрі Харкова відбувся демонтаж волонтерського центру з допомоги безпритульним тваринам.

Як зазначається на його сторінці в соцмережі Facebook, близько 4:00 ранку кілька десятків спортивної статури молодиків стрімко розламали збудоване приміщення, пошкодили майно та завдали ушкоджень волонтерам, у тому числі й жінкам. Співробітники поліції не зуміли нічого протиставити підвезеним на двох автобусах чоловікам та техніці комунальних підприємств. "Частина з них – охоронне агенство "Гайдамаки"із Дніпропетровської області, харківські тітушки Марабяна, люди Мураєва, "Оплот", тітушки з Бєлгорода і просто найманці, які за гроші здатні на все. Кожному з них була видана жилетка водоканалу .Нам не було показано жодного документа. Ці люди діяли швидко та жорстоко. Машинами водоканалу було перекриті всі виїзди та вїзди до офісу. Вибили вікна, відразу виключили світло, вирвали камери та викрали сервер, забрали телефони. Заламали руки хлопцям і поклали лицем у підлогу. Дівчині сказати теж лягати, коли вона відмовилась – їй показали зброю і сказали, ну ти зрозуміла... І за волосся швирнули", - описують те, що відбулося, волонтери.

Повʼязані теми:

Наступна публікація