Харківщина та Сумщина б'ють температурні рекорди

Харківщина та Сумщина б'ють температурні рекорди

Фото: Reuters

У Сумській області до смерті замерзли п'ятеро людей.

Температурні рекорди в Україні б'є Північний Схід країни. На Харківщині та Сумщині сьогодні зафіксували падіння температури до мінус 26 градусів. Наразі там трохи потеплішало, йдеться в ТСН.16.45.

У Сумській області мінус 18. За останні два тижні від переохолодження там постраждали більше півсотні людей, 5 – загинули. Через великі морози та високу захворюваність, епідпоріг щодо грипу та ГРВІ в області перевищений утричі, у школах та дитсадках вирішили подовжити карантин.

З мінус 25 уночі температура вдень піднялася на 5 градусів. Але життя це не полегшило . Комунальне господарство працює на межі, транспорт не витримує, люди мерзнуть.

У Харкові з ранку на зупинках у спальних районах транспортний колапс. Щодесята машина не змогла вийти на маршрут через технічні причини, кажуть комунальники. Власникам приватного транспорту не легше.

Одна людина на Харківщині замерзла на смерть. Кількість обморожень за останні дні зросла в рази. В області рятувальники розгорнули пересувні пункти обігріву. Працюють і територіальні центри соцдопомоги.

Через сильні морози та рясні снігопади в школах регіону відсьогодні подовжили вимушені канікули.

Уже завтра синоптики обіцяють підвищення температури на Харківщині на 10 градусів.

А на Сумщині морозить з минулого тижня до мінус 25 вночі. Через низьку температуру в області вже постраждали зо півсотні людей, п'ятеро – загинули від переохолодження.

У Сумах та області відкриті стаціонарні пункти обігріву. Старшим людям медики радять перечекати холоди і не виходити з дому без нагальної потреби. На допомогу пенсіонерам та інвалідам міська рада тимчасово віддала свої службові автомобілі. 5 авто, що возили мера і його заступників, наразі працюють у центрі соцдопомоги. Соціальні патрулі розвозять пенсіонерам продукти харчування та доправляють людей до лікарень.

Складною залишається ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ. Епідпоріг в області перевищений майже втричі. Від пандемічного грипу H1N1 на Сумщині померли семеро людей. У школах, дитсадках та ПТУ вирішили подовжити карантинні заходи. Вимушені канікули для учнів триватимуть щонайменше до 1 лютого.

Повʼязані теми:

Наступна публікація