Харківська прокуратура оголосила в розшук виробника вбивчого алкоголю

Харківська прокуратура оголосила в розшук виробника вбивчого алкоголю

Фото: Reuters

Місцезнаходження підозрюваного невідоме.

Прокуратура Харківської області звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу для ймовірного виробника сурогатного алкоголю. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Оскільки на даний час місце знаходження фігуранта провадження невідомо, винесено постанову про розшук", - зазначається у повідомленні.

Підозрюваному 27-річному харків'янину винесено підозру за ч. 3 ст. 204 КК України - незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей.

Тим часом Держспоживслужба опублікувала нові дані щодо загиблих та постраждалих від неякісного алкоголю по Україні: на Харківщині 56 осіб отруїлось, з них померли 24, на Донеччині 9 випадків отруєння, з них 5 – летальних, у Миколаєві загинули 5 осіб, за результатами судмедекспертизи у померлих виявлено в крові метанол.

Правоохоронці встановили джерела постачання фальсифікату. Прокуратура каже, всі потерпілі вживали сурогатний алкоголь, придбаний у сільських крамницях. Одну господиню магазину на Харківщині  заарештували. Ще двоє власників - під домашнім арештом. Підозрюваного у виробництві розшукують. 

Лікарі кажуть, що таких страшних симптомів отруєння у своїй практиці ніколи не бачили.

Повʼязані теми:

Наступна публікація