Харківський посадовець назвав прапор "жовто-блакитною ганчіркою" і вилетів з роботи

Харківський посадовець назвав прапор "жовто-блакитною ганчіркою" і вилетів з роботи

Фото: УНІАН

Чиновник водоканалу залишив зневажливий коментар у соцмережі.

У Харкові співробітника прес-служби підприємства "Харківводоканал" звільнили після зневажливого коментаря про державний прапор. Посадовець назвав український символ "жовто-блакитною ганчіркою", йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Ось цей скріншот, коментарі Миколи Іванова стосовно публікації Харківського антикорупційного центру. Ось він тут пише, мовою оригіналу: подивіться, будь ласка, скільки вони коштують, а не ці ваші жовто-блакитні ганчірки", - показує представник Харківського антикорупційного центру Євген Лісичкін. Такий коментар співробітник водоканалу залишив під публікацією про завищені ціни при закупівлі прапорів України з гербом міста та логотипом підприємства.

Працівника підприємства "Харківводоканал" звільнили після коментаря про державний прапор

Працівника підприємства "Харківводоканал" звільнили після коментаря про державний прапор

Активісти поскаржилися керівництву водоканалу. Після цього публічний зневажливий коментар із соцмережі зник. Ще трохи згодом автор почав видаляти власні сторінки. На контакт із журналістами Іванов не пішов. "На цю мить ми ситуацію не коментуємо. Якщо є бажання і можливість, ви можете написати офіційний запит нам на підприємство на ім'я генерального директора", - відповіли на самому комунальному підприємстві. Невдовзі з КП надіслали наказ про звільнення Іванова.

Разом із тим фахівці наголошують, що за дописи в соцмережах, навіть зневажливі до державних символів, притягнути до відповідальності вкрай складно – варто лише вчасно видалити докази з мережі. "Публікація цих постів у Facebook не може бути доказом. Законодавство України не дає можливості скористатися архівними даними і зробити скріншот, який можна якимось чином засвідчити", - вважає адвокат Роман Чумак.

Неможливо також довести й те, що причиною звільнення Іванова стала публікація в інтернеті. У наказі "Харківводоканалу" вказано, що трудову угоду розірвано за згодою сторін.

Кореспондент ТСН Марья Уманська

Повʼязані теми:

Наступна публікація