Херсонщину готують до можливих відключень світла

Херсонщину готують до можливих відключень світла

Фото: Reuters

У населених пунктах організують стаціонарні пункти обігріву.

Влада Херсонської області доручила обленерго забезпечити режим економії електроенергії в регіоні "з метою зниження навантаження на електромережі".

"Обленерго має бути готове до можливих перевантажень системи і відключень від електропостачання населених пунктів області у разі погіршення гідрометеорологічної ситуації", - йдеться в повідомленні.

На засіданні обласної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зазначалося, що Чаплинська і Каланчацька райдержадміністрації спільно з органами місцевого самоврядування мають передбачити забезпечення життєдіяльності, в першу чергу, закладів охорони здоров'я аварійними джерелами живлення і трьохдобовим запасом паливно-мастильних матеріалів на випадок аварійних відключень.

У населених пунктах за необхідності будуть організовані стаціонарні пункти обігріву і підготовлені майданчики для розміщення відповідних пересувних пунктів ДержНС.

Внаслідок відключення від електропостачання ЛЕП "Каховська - Титан" Каланчацький і Чаплинський райони Херсонської області, які, як і Крим, живляться від цієї лінії, були тимчасово підключені до резервної схеми електропостачання.

Як відомо, 30 грудня, вночі, у районі села Богданівка Каховського району в результаті спрацювання системи релейного захисту було перервано постачання електроенергії по лінії 220 ПЛ "Каховська-Титан", у результаті чого подача електроенергії до АР Крим повністю призупинена.

Два райони Херсонської області Каланчацький та Чаплинський заживлено за резервною схемою. За висновками експертів вибухотехнічної служби, яка працювала на місці аварії - опору пошкоджено внаслідок вибуху.

Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок із Росії та енергомостом із Кубані.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація