Хороші "ЛНРівці" проти хунти. У соцмережах розгорівся скандал через український серіал

Хороші "ЛНРівці" проти хунти. У соцмережах розгорівся скандал через український серіал

Хороші "ЛНРівці" проти хунти. У соцмережах розгорівся скандал через український серіал

Тему підхопили багато українських топ-блогерів із закликами до чиновників відреагувати на це.

Український телеканал "Україна" показав у середу, 13 квітня, епізод серіалу "Не зарікайся", в якому зобразив у позитивному контексті терористів з так званої "ЛНР".

Користувачі соцмереж з обуренням відреагували на сюжет серії і закликали суспільство знайти механізми, щоб вплинути на ситуацію. У соцмережах розгорівся неабиякий скандал.

За сюжетом в епізоді мелодрами зображують позитивних "бійців ЛНР", які беруть у полон "бійця київської фашистської хунти". Мати "бійця хунти" у відповідь бере в полон дитину переселенців із Донбасу, чий батько воює на боці бойовиків. Вона переслідує мету обміну його на свого полоненого сина, який у результаті виявляється загиблим.

Першим про це написав у своєму Фейсбуці український блогер Олександр Резніченко. Далі тему підхопили багато топ-блогерів українського сегмента соцмережі із закликом звернути на це увагу міністра культури, міністра інформполітики та інших чиновників.

Крім того, в публікації Резніченка наводяться кадри з серіалу з субтитрами, що красномовно свідчать про його підґрунтя. Зазначимо, що герої серіалу також розмірковують про долю Донбасу, про те, як погані політики розділили простих людей. Зараз ця серія (66-й епізод) вилучена з каналу "України" в YouTube, також вона відсутня на сайті серіалу.

"Не зарікайся" - серіал власного виробництва телеканалу "Україна". Виробництво серіалу здійснює команда Front Cinema, що входить до складу Медіа Групи Україна. Автор сценарію - Тетяна Гнєдаш. Головний режисер картини - Дмитро Гольдман. Режисер-постановник - Сергій Кравець.

Гольдман, анонсуючи раніше серіал заявляв, що це буде "авантюрна мелодрама, знята на тлі реальних подій Майдану, Криму, АТО і всього, що було в Луганській та Донецькій областях".

Повʼязані теми:

Наступна публікація