Хресний хід УПЦ МП не пропустили в Бориспіль

Хресний хід УПЦ МП не пропустили в Бориспіль

Фото: УНІАН

Активісти намагалися закидати вірян яйцями і часником.

Представники ОУН, самооборони та жителі Борисполя й околиць не пропустили учасників хресного ходу Української православної церкви Московського патріархату до міста. Релігійна процесія пішла в напрямку Києва об'їзною дорогою.

На в'їзді до Борисполя зібралося кілька сотень активістів, які намагалися закидати учасників хресної ходи яйцями і часником. Один з противників хресного ходу намагався вирвати хрест, але його затримали. Учасників хресного ходу охороняли понад 100 силовиків Національної гвардії і столичної поліції.

В останній поки не підтверджують і не спростовують затримань. Разом із тим наголошують, що серйозних інцидентів наразі вдалося уникнути. "Співробітники поліції стримували активістів, щоб не допустити будь-яких протистоянь. Поліція продовжує забезпечувати правопорядок", - заявили в поліції.

Нагадаємо, раніше Бориспільська міськрада заборонила хресний хід Української православної церкви Московського патріархату через місто.

Як повідомлялося раніше, всеукраїнський хресний хід стартував на сході України від 3 липня зі Свято-Успенської Святогірської лаври, а на заході України – 9 липня через Свято-Успенської Почаївської лаври.

Також відомо, що Харківська єпархія Української православної церкви Московського патріархату проводила "хресний хід за мир" у Харкові. Як інформували місцеві видання, у місті частково був обмежений рух транспорту. У соцмережах з'явилися фото із ходи, на яких видно, що, окрім церковних символів, учасники несуть георгіївські стрічки та значки із зображенням Миколи II.

На підступах до Києва: хто і як планує зупинити колону хресної ходи

На підступах до Києва: хто і як планує зупинити колону хресної ходи

Повʼязані теми:

Наступна публікація