Хресний хід УПЦ МП у Києві зустрічатимуть з металошукачами

Хресний хід УПЦ МП у Києві зустрічатимуть з металошукачами

Фото: прес-служба УПЦ МП

Влада побоюється провокацій 27 липня у столиці.

Серед учасників хресного ходу, організованого УПЦ Московського патріархату, є провокатори. Така інформація вже надходить до СБУ, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Озвучив ці відомості голова Служби безпеки Василь Грицак на спільній нараді силовиків. Правоохоронці разом із духовенством та громадськими організаціями радились, як 27 липня зустрічати ходу у Києві і як запобігти можливим заворушенням.

Учасникам хресної ходи в Києві запропонують пройти через металошукачі

Учасникам хресної ходи в Києві запропонують пройти через металошукачі

Силовики кажуть, що вибір вірян поважають. Однак наголошують – ходу можуть використати для дестабілізації ситуації в Україні. Тому відповідальність за безпеку її учасників мають нести і організатори. До спокою закликали і незгодних з позицією Московського Патріархату. З таким же проханням до своїх парафіян звертаються і священики Київського Патріархату. "Ні в якому разів не застосовувати жодного насильства і не піддаватися на жодні провокації, бо ми не виключаєм того, що одним із варіантів розвитку подій навколо цієї ходи її куратори з Росії мають якісь провокації", - застеріг речник УПЦ-КП архієпископ Євстратій (Зоря).

Поліція посилить заходи безпеки у столиці. Найпевніше, у середмісті встановлять металодетектори. "Ми не виключаємо, що хтось буде використовувати, особливо наші вороги, цю ситуацію для провокацій. Тому що на кону безпека нашої країни", - каже глава національної поліції Хатія Деканоідзе.

Днями у Житомирі активісти не пустили хресну ходу православної церкви Московського патріархату через центр міста. Їх обурило те, що маршрут ходи пролягає повз місце дислокації 95-ї бригади, бійці якої своїми життями платять за мир, а УПЦ МП цього вперто не помічає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація