"Хроніки звичайної надзвичайної людини" - майбутня книга для найменших українців

"Хроніки звичайної надзвичайної людини" - майбутня книга для найменших українців

Вже до кінця року малюки познайомляться з новим улюбленцем у книзі переможця пітчингу Книголав.

18 березня 2016 року, рівно через два місяці після початку прийому заявок, став відомим переможець унікального для України книжкового пітчингу Книголав, організованого 1+1 медіа. Найкращою ідеєю Книголава стала історія "Хроніки звичайної надзвичайної людини" авторства Іоняк Родіки. Родіка отримала високі оцінки журі, та найкраще проявила себе на особистому захисті робіт. "Хроніки звичайної надзвичайної людини" це історія про Тимура, всиновленого хлопчика, котрий втік з дому та потрапив у королівство "Кольорових". Згодом виявилось, що він був загубленим принцом королівства.

"Я не вірю, що все це відбувається зі мною. Я дуже щаслива, тому що для мене особисто це набагато більше, ніж просто історія, і я б хотіла, щоб вона стала набагато більшим і для інших. Мені дуже сподобалась організація, і мені здається, що абсолютно всі фіналісти були достойні перемоги, та я надзвичайно щаслива, що саме моя робота стала найкращою" - коментує перемогу у пітчингу Родіка.

Журі Книголав

"Ця історія нас захопила і вразила, видно, що автор живе у цьому світі та переймається долею героїв", – коментує вибір журі Світлана Павелецька PR директор 1+1 медіа – "Ми задоволені рівнем робіт фіналістів та всіх учасників, багато із них мають потенціал розвиватись та стати популярними серед українців".

Вже до кінця 2016 року книгу "Хроніки звичайної надзвичайної людини" буде проілюстровано та надруковано накладом 15 000 у видавництві "Основи". Окрім того, Родіка Іоняк отримає авторський гонорар у розмірі 15 000 гривень.

Члени журі також виділили інші роботи фіналістів. Таким чином "Краплики" та "Білка С'ю й Маленька планета" потраплять на хакатон Media Hack Weekend 2016 для перетворення на комп'ютерну гру. Також приємною несподіванкою стало те, що журі Книголава вирішило продовжити співпрацю з авторами "Мандрівки пана Дримби" та "Семі з країни навпаки".

Дана Павличко, директор видавництва "Основи": "Пітчинг відкрив нові та нестандартні ідеї, ми отримали багато чудових робіт. Особисто для себе я виділила декількох фіналістів, і сподіваюсь на плідну і цікаву співпрацю з ними".

Нагадаємо, що метою пітчингу було знайти ідею книги про справжнього героя, котрого полюблять найменші українці. Взяти участь у конкурсі мали змогу як початківці, так і досвідчені письменники. Протягом двох місяців за перебігом конкурсу спостерігала вся Україна. Майже 100 000 реєстрацій на сайті, 800 конкурсних заявок, 341 із яких пройшли модерацію та були опубліковані на сайті для голосування.

Десятку фіналістів визначали за результатом голосування на сайті та оцінок експертного журі, до якого увійшли: PR директор 1+1 медіа Світлана Павелецька, власник і директор видавництва "Основи" Дана Павличко, режисер Семен Горов, генеральний продюсер телеканалів ПЛЮСПЛЮС та Бігуді Іванна Найда, психолог Марина Гуменюк та письменниця Катерина Бабкіна.

З результатами пітчингу ви можете ознайомитись за посиланням

Наступна публікація