Хвора на рак українка відмовилася від лікування заради народження дитини

Хвора на рак українка відмовилася від лікування заради народження дитини

Хвора на рак українка відмовилася від лікування заради народження дитини

Несподівано для всіх хвороба відступила.

42-річна жінка з Чернігівщини наважилася народити попри те, що всі лікарі наполягали — вагітність її вбиває. Агресивний рак із метастазами в хребті медики вимагали терміново лікувати хіміотерапією, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Мати двох дорослих дітей натомість вирішила не переривати незаплановану вагітність. "Це перший раз зі мною таке, що я не вагалася. Зазвичай сумніваюся", - зізнається Лариса Скоба. І додає, що не сподівалася вижити. "Я думала, хоч би доносити і народити дитину. Мені вже все рівно було, що зі мною буде", - каже жінка.

На Чернігівщині жінка відмовилася від лікування раку, аби народити дитя

На Чернігівщині жінка відмовилася від лікування раку, аби народити дитя

Завідувач мамологічний відділенням Чернігівського обласного онкодиспансеру Сергій Поленков наголошує, що під час вагітності рак протікає агресивніше. "Я боявся, що той період часу, який ми вже втратили, буде для нас фатальним", - зізнається він. Однак хвороба почала відступати так само раптово, як і почалася. У підсумку ж Лариса народила цілком здорову дівчинку. "Любов і материнська самопожертва врятували обох, безумовно", - визнає медик.

Коли обирали для дівчинки ім'я, перше, про що подумали, що вона соломинка – на ній тримається мамине життя. Назвали співзвучно – Соломійкою. Хвороба відступила, але після курсів хіміотерапії в Лариси ослаблений хребет. Їй отрібно продовжити лікування, а родинний бюджет жінка витрачає на дитяче харчування та памперси. Знову економить на собі, знизують плечима медики. "Необхідні препарати, вони називаються безфосфатні. Сенс їх у тому, що вони беруть кальцій із крові та переносять його у кісткову тканину, котра зруйнована", - каже Поленков. Але в жінки інше розуміння здоров'я. "Люди хворіють через те, що думають про погане. Вона мені не дає думати ні про що – тільки про неї. Через те, що мені ніколи думати, що я можу захворіти", - каже мама маленької дитини. Вона знову розраховує на диво, адже найбільше диво в світі вже може тримати на власних руках.

ПриватБанк, картка 5168757211861325, отримувач Скоба Лариса. 

Кореспондент ТСН Алла Скорик

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Здоров'я вагітної
Наступна публікація